Zoete aardappelsoep (voor 6 personen)

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels oflijfolie
  • 1 zoete aardappel
  • 1 grote winterwortel
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • 3 tenen knoflook (of 2 knoflookuien)
  • 3 takjes peterselie
  • 2 blokjes kruidenbouillon
  • zout en peper
  • Ongeveer een liter water (kan ook kokend water zijn)
  • Staafmixer of blender

 Bereiding:

Schil de zoete aardappel en de wortel en snij deze in blokejs.

Pel de ui en snij deze in kleine stukjes.

Snij de paprika's in blokjes.

Hak de knoflook fijn.

Verhit de olie in een soeppan en frui hierin de knoflook en de ui. Voeg de aardappel, wortel en de paprika toe en bak deze 5 minuutjes mee.

Voeg het water met de bouillonblokjes toe en laat de soep 20 minuutjes koken.

Pureer de soep met de blender of staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Garneer met wat peterselie.

De soep smaakt heerlijk met brood. Het is een dikke, gebonden soep die snel vult.

Heb je soep over? Deze kun je prima invriezen.