Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 ons rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 5 champignons
  • 2 knoflookteentjes
  • halve spitskool
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • 1 scheutje ketjap manis
  • 1 scheutje zoete chillisaus
  • rijst (witte of zilvervliesrijst)
  • reddy koken en bakken
  • koekenpan of wok

 

Bereiding:

Snij de ui in stukken en de champignons in plakjes.

Snij de spitskool in fijne reepjes.

Hak de knoflookteentjes fijn.

Bak in een wok het gehakt rul met een schuitje olie en kruid het met zout, peper & paprikapoeder.

Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze mee.

Voeg de champignons toe. 

Zet ondertussen het water voor de rijst op en als het water kook, laat de rijst dan 10 minuten koken.

Voeg de fijngesneden kool toe en roerbak deze mee (ongeveer een minuut of 4). Voeg naar smaak een scheutje ketjap en een flinke scheut zoete chilisaus toe.

Als de rijst klaar is, giet deze af en laat de rijst nog even 5 minuutjes staan. 

Schep de rijst op een bord en voeg vervolgens het gehakt/koolmengsel toe.