Benodigdheden voor 2 personen:

  • 5 eieren
  • 1 flinke eetlepel parmezaanse kaas
  • verse peterselie (gesneden)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui (in kleine blokjes)
  • 1paprika (in kleine blokjes)
  • ongeveer 250 gram cela vite aardappels (kleine rondjes of aardappelblokjes)
  • zout en peper
  • reddy koken en bakken

Bereiding: 

Kluts de eieren met de parmezaanse kaas en wat zout en peper in een kom. Doe er wat verse peterselie door. 

Bak in een kleine pan de aardappelblokjes of cela vite aardappels licht bruin in de olie. 

Bak in een grote koekenpan de ui, paprika en knoflook (in de olie).  Voeg wat peper en zout toe. Voeg mogelijk nog andere groenten toe + de aardappeltjes.  

Voeg tot slot de eieren toe en laat de frittata op een laag vuur zo’n 10 tot 15 minuten garen (tot de bovenkant niet meer vochtig is). 

De frittata smaakt goed met breekbrood of stokbrood met tapenade of kruidenboter. 

Tip:

Je kunt deze frittata aanvullen met allerlei restjes groenten die op moeten zoals bijvoorbeeld champignons of courgette. Zelf heb ik ook restjes verse bloemkool en verse wortels verwerkt door de frittata. De bloemkoolroosjes heel klein snijden, de wortels in dunne plakjes snijden en eerst 5 minuutjes koken. Anders blijven ze in de frittata te hard.

Ook olijven (in plakjes gesneden) smaken prima in de frittata. 

 

 

 

 

·