Ingredienten (voor 2 personen):

  • 120 gram tofu (in blokjes gesneden);
  • 15 ml. sojasaus;
  • 120 gram rijstnoedels of mie;
  • 1 ui;
  • 1 teentje knoflook;
  • 0,5 rode peper;
  • 2 eieren;
  • 05, theelepel sambal oelek;
  • 75 gram bosui;
  • 100 gram tauge;
  • 30 gram ongezouten pinda's, grofgehakt;
  • zwarte peper. 

Bereiding:

Snij de tofu in kleine blokjes en dep ze goed droog met keukenpapier. Schenk de sojasaus over de tofu en strooi er wat zwarte peper overheen. Laat de tofu tenminste 5 minuten staan zodat de saus kan intrekken.

Kook de mie of de noedels. Giet af en laat staan.

Snipper de ui en de knoflook fijn.

Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak fijn.

Verhit wat olie in een pan en wok de ui, knoflook en rode peper enkele minuten aan. Zet het vuur hoger en doe de blokjes tofu in de pan en bak ze circa 5 minuutjes mee.

Klop ondertussen de eieren los met de sambal en bak er een omelet van. Als de omelet klaar is, haal je deze uit de pan (op een bord en snijd er repen van).

Snij de bosui in ringetjes. Overspoel de tauge in een vergiet met kokend water. 

Meng de mie/noedels, tauge en de omeletreepjes door het tofumengsel.

Breng het gerecht eventueel nog wat verder op smaak met sojasaus en ketjap. Garneer met bosui en de pinda's.

Wat ook erg lekker is, is om de zelfgemaakte sambal ketjapsaus (zie recept soto ajam bij de soepen) over de pad thai te gieten.

Een heel lekker en gezond recept. Tofu koop je in blokken (in het versvak in de supermarkt). De resterende tofu snijd ik gelijk in blokjes, dep deze droog en doe deze in een diepvrieszak in  de vriezer (gelijk in porties van 120 gram). Hoewel het in de vriezer iets bruiner verkleurd, verdwijnt dit weer als je het ontdooit. Je kunt het dus prima invriezen.