Ingredienten (voor 2 personen);
- 120 gram penne;
- 150 gram kipfilet;
- 150 gram prei ( in ringen gesneden);
- 200 gram champignons (in kwarten gesneden);
- 1 theelepel Italiaanse kruiden(mix);
- 1 teentje knoflook (fijngesneden);
- 20 gram (room)boter;
- 20 gram bloem;
- 100 ml. melk;
- 100 ml. groentebouillon;
- 150 gram cherrietomaten (in kwarten gesneden);
- peterselie;
- zout en peper.
Bereiding:
Kook de penne gaar. Giet af en spoel koud. De pasta kun je gerust een dag van te voren al koken.
Snij de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi met zout en peper. Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur iets lager en voeg de gesneden prei en champignons en de Italiaanse kruiden toe aan de kip. Bak het een paar minuutjes mee. Voeg dan de fijngesneden knoflook toe. Haal alles uit de pan en zet even apart. Smelt in de inmiddels lege pan de boter. Roer de bloem door de gesmolten boter en voeg (iedere keer in kleine beetjes) de groentenbouillon en de melk toe aan het bloem/botermengsel zodat er een mooi papje ontstaat. Breng dit op smaak met zout en peper. Roer de kip en de groenten door dit mengsel.
Voeg tenslotte de penne en de tomaatjes toe en roer door. Je kunt het gerecht met peterselie bestrooien (hoeft niet natuurlijk).