Ingredienten (voor 2 personen):
- 80 gram magere kwark of yoghurt;
- 1 teentje knoflook;
- wat citroensap;
- 5 gram bieslook;
- 150 gram rundergehakt;
- 5 gram Mexicaanse kruiden (Tex Mex of Mexicaanse gehaktkruiden);
- 0,5 rode ui;
- 1 rode puntpaprika;
- 50 gram mais (uit blik);
- 2 grote wraps of 4 kleine;
- 2 tomaten in plakjes gesneden;
- 50 gram ijsbergsla of little gem (persoonlijk vind ik little gem lekkerder).
Bereiding:
Hak de knoflook fijn en meng dit door de yoghurt of kwark. Voeg er wat bieslook (kan ook gedroogd zijn) en wat citroensap aan toe.
Bak het gehakt rul en breng op smaak met de Mexicaanse kruiden.
Snij de ui in halve ringen. Snij de paprika in kleine stukjes. Voeg de ui en de paprika toe aan het gehaktmengsel en bak even mee.
Laat de mais uitlekken en roer door het gehakt.
Maak de wraps volgens de verpakking even warm. Dit kan in de koekenpan (droog) of in de magnetron. Het hoeft maar heel kort zodat ze iets soepeler worden. Smeer de wraps in met het kwark/yoghurtmengsel). Verdeel er de sla, tomaat , gehaktmengsel over en vouw de wrap dicht.