Ingredienten (voor 2 personen);
- 1 sjalotje;
- 2 teentjes knoflook;
- 2 rode pepers;
- 1 stengel citroengras (of als je dat niet hebt kan serehpoeder ook);
- 1 cm. verse gember;
- 200 gram kipfilet;
- 3 gram korianderpoeder;
- 3 gram komijnpoeder;
- 125 ml. kokosmelk;
- 125 ml. water;
- kippenbouillonblokje;
- zout en peper.
- 130 gram (zilvervlies) rijst;
- 300 gram sperziebonen.
Bereiding:
Pel de sjalot en de knoflook. Snij de rode peper doormidder en verwijder de zaadjes. Schil de gember. Doe de sjalot, knoflook, rode peper en de gember in een keukenmachine en maak hier een mooie boemboe van.
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met zout en peper, koriander en komijnpoeder. Verhit wat olie in een pan en bak de kip op hoog vuur aan.
Voeg de boemboe toe en laat kort meebakken.
Voeg het water toe en het bouillonblokje (ik los het nooit op in het water maar voeg het direct toe aan het eten in de pan). Roer er vervolgens de kokosmelk door. Roer alles goed door en zorg dat het bouillonblokje goed oplost.
Doe de citroenstengel (eerst kneuzen) of wat serehpoeder in de pan. Laat het geheel ongeveer een half uur stoven met de deksel op de pan. Roer het regelmatig door.
Kook de rijst (volgens de verpakking) en de boontjes gaar (circa 10 a 15 minuutjes).
De kip rendang is een smakelijk recept en een stuk sneller klaar dan de runderrendang (ook heerlijk trouwens). Mocht je het te dun vinden, dan kun je de rendang nog wat verdikken met wat maizena maar persoonlijk heb ik dit nog nooit gedaan. Ik vind het sausje te lekker, ook al is het wellicht wat dunner, over de rijst.
Maak het bord op met de rijst, de rendang en de boontjes. En met wat gebakken uitjes is het geheel af.