Ingredienten (voor 2 personen);

  • 10 ml. ketjap asin;
  • 5 ml. olijfolie;
  • 30 ml. ketjap manis;
  • 120 gram spaghetti;
  • 2 bouillonblokjes (kip of groentenbouillon);
  • 150 gram kipfilet;
  • 1 ui;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 2 cm. verse gember;
  • 2 gram 5 spices kruiden (Chinese kruiden);
  • 20 gram tomatenpuree;
  • 5 gram selderij.

Bereiding:

Kook de spaghetti in water met de bouillonblokjes en giet af. 

Meng de ketjap asin, de olijfollie en 15 ml. ketjap manis door elkaar.  Roer dit mengsel door de gekookte spaghetti.

Snijd de kip in kleine stukjes.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de stukjes kip toe en bak het gaar. Schil de gember en hak in kleine stukjes. Voeg dit toe aan het kipmengsel als het vocht uit de pan is. Voeg de resterende 15 ml. ketjap manis, de 5 spices kruiden en een schuitje water toe. Voeg tot slot de tomatenpuree toe en laat lichtjes meebakken. Roer de spaghetti door het mengsel. 

Garneer met de selderij (als je dat lekker vindt).