Ingredienten (voor 4 personen):
- 5 sjalotten;
- 3 teentjes knoflook;
- 2 rode pepers;
- 1 eetlepel komijnpoeder;
- 1 eetlepel koriander (poeder);
- 1 theelepel kurkuma;
- 2 eetlepels zonnebloemolie;
- 1 eetlepel ketjap manis;
- 400 ml. kokosmelk;
- 500 gram kippendijen of kipfilet (wat je zelf lekkerder vind);
- 325 gele rijst.
Bereiding:
Doe de sjalotten, knoflook, pepers, komijn, koriander en kurkuma in de staafmixer en maal tot een pasta.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de boemboe in 5 minuten op laag vuur. Voeg de ketjap en de kokosmelk toe en breng aan de kook.
Halver de kippendijen of kipfilet (in grove stukken) en voeg dit toe en laat op een laag vuur zonder deksel ongeveer 1,5 uur sudderen. Roer regelmatig om. Doe de deksel op de pan als er teveel verdampt.
Kook de rijst.
Trek de kip uit elkaar met een vork.
Dit recept komt is van de jumbo. Is erg smakelijk en een mooie variatie op rendang met rundvlees.