Ingredienten (voor 4 personen):

  • 1 kg kruimige aardappels;
  • 1 zakje pompoen-hutspotmix van 500 gram;
  • 20 gram roomboter;
  • kant en klare slagersgehaktballen;
  • 50 gram hazelnoten;
  • 100 gram jong belegen kaas (blok);
  • 100 ml. halfvolle melk;
  • zout. 

 

Voor de saus:

  • 1 potje kappertjes;
  • 4 eetlepels majonaise;
  • 3 eetlepels grove mosterd;
  • 1 klein bakje griekse yoghurt;
  • verse kervel;
  • zout en peper.

Bereiding:

Schil en was de aardappels. Snijd ze in vieren en zet ze in een laagje water op. Na ongeveer 5 minuten kun je de kant en klare pompoen-hutspotmix toevoegen aan de aardappels zodat het samen gaar kan worden.

Rooster in een pan zonder olie of boter de hazelnoten. Laat deze afkoelen en hak ze in stukjes.

Snijd kleine blokjes van de kaas.

Smelt de boter en bak de gehaktballen. 

Maak een sausje door de majonaise, mosterd, yoghurt te mengen met de kappertjes. Hak de kappertjes vooraf wat fijn en houdt wat kappertjes over voor de garnering. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.

Hak de verse kervel fijn en doe deze er-naar eigen smaak- doorheen.

Als de aardappels en de pompoen-hutspotgroenten na ongeveer een kwartiertje koken klaar zijn, giet je het water af. Warm wat melk op en voeg deze toe aan de aardappels en de groenten. Stamp het fijn. Je kunt ook nog wat roomboter toevoegen. Voeg 3/4 van de kaasblokjes toe, meng dit door de groenten zodat dit goed kan smelten. 

Dien de pompoen-hutspot op met de gehaktballen (en wat jus). Je kunt de hutspot extra garneren met de geroosterde hazelnoten en de overgebleven kaasblokjes. In een apart kommetje serveer je er de (koude) saus bij.

Dit is een recept van 'Wat eten we vandaag'. De majonaise saus smaakt ook heerlijk bij vis, gebakken aardappeltjes etc.