Ingredienten (voor 2 personen):

(dit recept stond in de Hallo Jumbo van mei 2020).

  • 4 plakjes bladerdeeg (2 per persoon is voldoende);
  • halve beker creme fraiche;
  • half kuipje zachte geitenkaas;
  • 1 teentje knoflook;
  • 4 takjes platte peterselie (je kunt ook gedroogde peterselie nemen);
  • 250 gram snacktomaatjes;
  • extra vierge olijfolie.

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op een bakplaat (op bakpapier) en zorg dat de randen tegen elkaar aankomen. Met wat water kun je de plakjes aan elkaar vast maken. Met een pizzasnijder, snijd je vervolgens, ongeveer 1 cm. van de buitenrand, het bladerdeeg licht in. Dit maakt dat het tijdens het bakken omhoog komt en je een randje om de plaatpizza krijgt.

Meng de creme fraiche met de geitenkaas. Pers de knoflook en meng dit er doorheen, samen met wat peterselie.

Verdeel dit mengsel over de plaatpizza en laat de randjes (die je net hebt gecreeerd) vrij. 

Halveer de tomaatjes en verdeel deze over het mengsel. Bestrooi er wederom wat peterselie over.

Bak de tomatentaart in de voorverwarmde oven in circa 20 tot 25 minuten gaar. Besprenkel de taart met wat olijfolie. 

Je kunt er eigenlijk nog van alles aan toevoegen wat je nog over hebt in de koelkast.  Ik heb er bijv. ook dunne plakjes ontbijtspek door gedaan, maar je kunt ook paprika toevoegen of een andere groente. 

Ik vind deze plaattaart het lekkerste als hij warm is. Heerlijk met een groene salade en een glas rose. Je kunt deze taart ook koud eten. Wil je taart na afkoelen toch opwarmen: 15 minuutjes op 160 graden C.