Ingredienten (voor 2 personen):

  • 2 ons verse pasta (welke pasta bepaal je zelf);
  • 2 ons champignons;
  • 1 rode ui;
  • 150 gram blauwschimmel kaas (gorgonzola, Dana blue of andere blauwschimmel kaas).
  • Flesje kookroom;
  • peper en zout.

Bereiding:

Snij de ui en de champignons in plakjes.  Bak deze in een pan aan. Voeg wat peper en zou toe.

Kook ondertussen de verse pasta gaar. Verse pasta is niet alleen lekkerder maar ook veel sneller klaar! Giet de pasta af.

Voeg aan het champignon/ui mengsel de blauwschimmelkaas toe en blijf roeren totdat deze gesmolten is.

Tot slot roer je er de kookroom doorheen. Je krijgt zo een mooie romige saus. Je kunt er voor kiezen om de pasta en de saus apart te serveren of om deze erdoor heen te mengen. Wat je wilt.

Dit is een simpele pasta (saus) die heel snel gemaakt is.