Benodigdheden (voor 4 personen): 

  • 400 gram pasta (ik gebruik zelf vaak penne)
  • 400 gram rundergehakt
  • een halve gesnipperde rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 7 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • een halve theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Maak het gehakt aan met ei, zout, peper, nootmuskaat, ketchup en de mosterd. Voeg de parmezaanse kaas toe en kneed goed door elkaar. Draai er kleine balletjes van. 

Draai er kleine balletjes van.

Verhit boter of olie in de pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd de balletjes warm onder aluminiumfolie. 

Fruit in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Giet de tomatenstukjes erbij en breng op smaak met de basilicum, peterselie, bruine suiker, zout en peper. Doe de balletjes terug in de pan en stoof alles zachtjes gaar in 20 minuten. 

Kook de pasta in max. 10 minuten (voor al dente iets korter) enn serveer met de saus en de gehaktballetjes.