Dit is een recept van mijn oudbuurvrouw en collega Helga uit Souburg.

Ingredienten (voor 2 personen):

  • 250 gram bucatini nr. 9 van Barilla (verkrijgbaar bij AH of de Jumbo);
  • 375 ml. melk;
  • 2 losgeklopte eieren;
  • 100 tot 150 gram geraspte kaas;
  • 150 gram ontbijtspek;
  • paneermeel;
  • peper en zout;
  • boter. 

Bereiding:

Kook in een pan met water de macaroni/spagetti (ongeveer 9 minuten). Afgieten en spoelen met koud water.

Lekker met zoete chillisaus.

Dit is een recept van mijn oudbuurvrouw en collega Helga uit Souburg.

 

 

Kook de melk met een klontje boter, de geraspte kaas, fijngesneden ontbijtspek en de 2 losgeklopte eieren.

Voeg wat peper en zout toe.

Meng de macaroni/spagetti met de kaassaus en laat even doorkoken op een laag vuurtje.

Doe het vervolgens in een ingevette ovenscahal. Bestrooi met paneermeel en wat klontjes boter.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven, ongeveer 30 minuten op 180 graden.