Ingredienten (voor 2 personen):

  • 2 ons kipfilet;
  • 1 grote of 2 kleine preitjes;
  • 1 bakje champignons;
  • 3 knoflooktenen;
  • Philadelphia kaas (light);
  • 200 gram tagliatelle of andere pasta (wat je lekker vindt);
  • Klein blikje perziken op sap/siroop;
  • zout en peper.

Bereiding:

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zelf vind ik verse pasta uit het koelvak altijd het lekkerst en deze hoeft ook maar 3 minuutjes te koken. Maar andere paste kan uiteraard ook. 

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met zout en peper. Snij de champignons in plakjes. Sij de prei in kleine ringen (zorg dat je deze goed wast i.v.m. zand). Hak de knoflookteentjes fijn. Snij de perziken in blokjes en bewaar wat siroop.

Bak de kipfilet in wat olie bruin. Voeg de knoflook en de champignons toe en blijf roeren totdat de champignons mooi glazig zijn (ze hoeven niet bruin te worden). Voeg het bakje Philadelphia kaas toe en roer op een zacht vuur totdat deze gesmolten is. Voeg de prei en de perzikblokjes toe. Proef de saus en voeg naar smaak wat perziksap/siroop toe. 

Als de pasta klaar is, giet deze af en voeg de uitgelekte pasta toe aan het kip/perzikmengsel.

Het is een heel makkelijk en smakelijk (en zoet) recept. Het is een Sonja Bakker recept. 

Ik gebruik zelf de naturel kaas, maar je kunt uiteraard ook andere Philadelphia kaas (met kruiden) nemen als je dat lekker vindt. 

De pasta die ik overhoud, bewaar ik in de koelkast voor de volgende dag!