Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 200 gram gehakt;
  • 175 gram macaroni;
  • 1 ui;
  • 2 tenen knoflook;
  • 200 gram prei;
  • 1 paprika;
  • 3 trostomaten;
  • 2 eetlepels tomatenketchup;
  • 1 theelepel basilicum;
  • 1 theelepel paprikapoeder;
  • peper en zout;
  • geraspte kaas;
  • staafmixer. 

Bereiding:

Kook de macaroni in een pan met water gaar.

Hak de knoflook fijn.

Snijd de ui,  de paprika en tomaten in stukjes. Snij de prei in dunne plakjes.

Giet wat olie in een pan en bak de ui, knoflook, paprika en prei aan. Voeg na cira 4 minuten de tomatenstukjes, de kruiden en de ketchup toe. Laat het geheel circa 15 minuutjes zachtjes pruttelen. 

Afhankelijk van wat je zelf lekker vindt, kun je saus met een staafmixer pureren. Als je liever grovere saus hebt, dan laat je het zo.

Je bakt het gehakt, zonder olie, rul. Kruid het gehakt met zout en peper. 

Meng het gehakt door de saus. Tot slot voeg je de macaroni toe en meng je het door elkaar. 

Je kunt het nu opdienen met geraspte kaas.

Je kunt er ook een ovenschotel van maken door de macaronimix in een ingevette ovenschaal te doen. De oven 10 minuutjes voor te verwarmen op circa 200 graden C. . Strooi de kaas over de macaronischotel en zet het geheel ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. 

Eet smakelijk.

Ook deze saus is weer prima in te vriezen: apart als saus of samen met de macaroni.