Benodigdheden (voor 2 tot 3 personen):

  • ongeveer 170 gram biologische kipfilet;
  • 200 gram sperciebonen;
  • 1 spaanse peper;
  • 1 grote ui;
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml.)
  • 1 pakje groene currymix van Conimex of jumbo (eigen merk);
  • 50 ml. water;
  • pandanrijst;
  • zout en peper;
  • kokosolie of olijfolie.

Bereiding:

Snijd de boontjes in stukjes van ongeveer 4 cm. Kook de boontjes ongeveer 5 minuutjes.

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.

Verwarm de olie in een wok en bak de kipfilet aan.

Snij een ui in stukjes.

Hak de Spaanse peper fijn.

Als de kipfilet mooi aangebraden is, voeg je de ui toe. Bak even een paar minuutjes mee.

Voeg de Spaanse peper, de boontjes, de kokosmelk, de groene currypasta en de 50 ml. water toe en laat het geheel ongeveer 5 minuutjes op een laag pitje sudderen. 

Kook ondertussen de pandanrijst (deze is vrij plakkerig). Ik hanteer altijd een ons per persoon.

Je kunt de Thaise groene curry ook vooraf maken.  Heb je teveel, vries het in.

Ik vervang de boontjes ook wel eens door ui, winterwortel en paprika. 

Omdat het vrij pittig is, vind ik het altijd fijn om bij de curry vers fruit op te dienen zoals verse ananasstukjes of mango. Dit is erg verfrissend.