Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 125 gram pancetta 
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 75 gram verse parmezaanse kaas (het lekkerste is een stuk gran pardanokaas zelf fijn te raspen)
  • 3 eieren
  • 70 ml. slagroom 
  • 250 gr. spaghetti (kook deze al dente)
  • zout en peper

Bereiding:

Kook de spaghetti, met zout, al dente gaar.  Giet de pasta af, maar bewaar nog 3 eetlepels kookvocht.

Bak de pancetta, zonder olie of boter, in ongeveer 6 minuten knapperig.

Voeg halverwege het bakken de fijngehakte knoflook toe.

Rasp de kaas.

Splits de eieren en meng de eidooiers met de slagroom en de helft van de fijngeraspte parmezaanse kaas. Meng hier peper door.

Meng het overgebleven kookvocht door de pasta.

Voeg de pancetta toe en tot slot het eimengsel. Roer dit direct door de pasta. Zorg dat het vuur onder de pan uit staat anders gaat het eimengsel direct stollen. 

Serveer de spaghetti carbonara op een bord en garneer met de overgebleven parmezaanse kaas.