Benodigdheden (voor 3 personen):
- 3 grote zoete aardappels;
- zout;
- 1 theelepel paprikapoeder.
Bereiding:
Je hoeft de zoete aardappels niet te schillen, maar het kan wel. Snij de aardappels eerst in plakken en dan in repen van ongeveer een 1/2 cm. dikte. Leg ze een half uur in een bak met water. Hierdoor trekt het zetmeel eruit waardoor ze knapperiger worden. Maak ze goed droog met een keukendoek of met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Leg bakpapier op een rooster/ovenschaal en verspreid de frietjes over het rooster.
Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten knapperig in de oven (en hussel tussentijds door elkaar).
Meng ze door het zout en de paprikapoeder (bij voorkeur zeezout).
Heerlijk met majonaise.
Deze frietjes zijn op zich al heerlijk, maar ook heerlijk met bijv. Vlaamse stoof.