Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 200 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels olie
  • 2,5 dl kippenbouilon ( een bouillonblokje oplossen in een halve liter warm water). 
  • 1 theelepel djintan
  • 1 blikje tomatenpuree (30 gram)
  • 1 eetlepel citroensap
  • halve courgette
  • halve paprika
  • 4 champignons
  • zout en peper
  • olie (reddy koken en bakken)
  • 1 eetlepel water 

Bereiding:

Pel de ui en en snijd deze fijn.

Snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een pan (let op moet pan zijn waar een deksel op kan).

Bak de ui en de knoflook in de olie aan.

Voeg de rijst toe en bak deze aan totdat de rijst glazig is.

Roer de djintan door de rijst.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan 12 tot 15 minuten koken. Regelmatig even kijken en omroeren en indien nodig wat extra bouillon toevoegen (er is nog bouillon over van de halve liter die is aangemaakt). Zorg dat de rijst niet voortijdig droogkookt en aanbakt aan de pan. 

Na ongeveer een kwartier is de rijst gaar en droog.

Snijd de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de courgette in blokjes of plakjes.

Bak in een koekenpan de paprika, courgette en champignons aan.

Voeg door de rijst.

Meng de tomatenpuree, citroensap en 1 eetlepel water door elkaar en meng dit door de rijst. Goed omscheppen en mogelijk nog wat zout en peper toevoegen naar smaak.

Eet smakelijk.