Benodigdheden (voor 3 personen):
- Een pond krieltjes (haal ik meestal bij de Lidl)
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- een kleine rode ui, gesnipperd
- 4 plakjes augurken, in stukjes gesneden
- wat zilveruitjes
Voor de dressing:
- 2 eetlepels majonaise
- 1 halve eetlepel mosterd
- 1 halve eetlepel tomatenketchup
- wat kookroom om het geheel wat romiger te maken
- paar druppels citroensap (ik gebruik uit een flesje omdat ik anders een complete citroen overhoud)
- Zout, peper, kerriepoeder
Bereiding:
Kook de krieltjes, in de schil, in 15 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen zodat je de krieltjes in plakjes of blokjes kunt snijden. Ik laat zelf de schil erom heen zitten, maar als je dat niet lekker vindt, dan kun je de schil uiteraard ook verwijderen.
Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar en breng verder op smaak met wat zout, peper en kerriepoeder.
Meng de zilveruitjes, augurken, sjalotjes en rode ui door de dressing. Eventueel, als je dat lekker vindt, kun je ook nog wat gerookte kipfilet toevoegen aan de salade.
Meng tot slot de aardappelblokjes of schijfjes door de dressing heen.
De aardappelsalade smaakt goed als deze nog lauw is. Maar... ook als deze uit de koelkast komt, is deze prima.
Je kunt de salade met heel veel gerechtjes combineren en ik vind het heel lekker bij warm weer. Je kunt het gebruiken bij de bbq, maar ook serveren met brood en soep of met een stukje vlees en wat groenten. Het is weer eens wat anders dan gebakken of gekookte aardappelen en de aardappelsalades bij de supermarkt vind ik persoonlijk erg vet.
Eet smakelijk!