Ingredienten (voor 2 personen):

  • 3 loempiavellen;
  • 100 gram rundergehakt;
  • 1 rode peper (fijngesneden);
  • 15 gram sambal oelek
  • 1 sjalotje, fijngesneden);
  • 1 knoflookteen (fijngesneden);
  • wat ketjap manis;
  • zonnebloemolie. 

Deze vlammetjes gaan in de oven! Zo heerlijk. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op de bakplaat bakpapier.

Bereiding:

Laat de loempiavellen ontdooen en snij de grote vellen in 3 repen zodat je 9 repen hebt.

Verwarm wat zonnebloemolie en bak de fijngesneden peper, knoflook en sjalot  aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. En tot slot, maak op smaak met sambal en ketjap. Verdeel bijv. op een bord het mengsel in 9 porties. 

Ik besmeer de reep loempiavel met wat zonnebloemolie. Leg een portie vulling aan de linkerkant van het loempiavel. Pak het hoekje linksboven en vouw dit schuin over de vulling heen naar beneden. Zo heb je een driehoekje. Vervolgens sla je het driehoekje telkens om totdat je aan het eind van de reep bent. Besmeer het met zonnebloemolie en leg op het bakpapier. Zo werk je alle repen met vulling af.

Bak de vlammetjes in de oven in circa 12 tot 14 minuten goudbruin en knapperig.

Je kunt zoete chilisaus of loempiasaus toevoegen als je het lekker vindt om de vlammetjes daarin te deppen maar ook zonder de saus zijn de vlammetjes niet te versmaden.