Ingredienten (voor 2 personen):

  • 150 gram kipfilet;
  • teentje knoflook fijngesneden;
  • kleine eetlepel honing;
  • 30 ml. sojasaus;
  • halve eetlepel sesamolie;
  • 1/2 theelepel koriander;
  • 1/2 theelepel kurkuma;
  • mespuntje chilipoeder;
  • houten sateprikkers.

Je kunt uiteraard meer kipfilet nemen. Ik vind persoonlijk 2 stokjes sate per persoon voldoende. Gebruik je meer kipfilet pas dan ook de andere hoeveelheden iets aan.

Bereiding:

Week de sateprikkers in een bak met water zodat ze zodadelijk  niet aanbranden.

Snijd de kipfilet in blokjes (de grootte is geheel eigen keuze uiteraard).

Maak een dressing van de knoflook, honing, sojasaus, sesamolie, koriander, kurkuma en chilipoeder.

Meng de kipfiletblokjes door de marinade en laat deze minimaal 2 uur intrekken. Af en toe omroeren.

Haal de kip uit de marinade en rijg aan de stokjes.

Bak de sate in een grillpan, op de bbq of in de oven (op grillstand). 

Als je de sateprikkers bent vergeten te weken, omwikkel ze dan met aluminiumfolie!

Deze overheerlijke sate smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte (zoete) satesaus die je ook op deze site kunt vinden.