Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 eieren;
  • 150 ml. melk;
  • 25 ml. ketjap manis;
  • 1 rode ui, in halve ringen;
  • 1 zak bami- of nasigroentn (250 gram);
  • gerookte kipreepjes (naar behoeften);
  • 1 theelepel sambal oelke;
  • 75 gram tauge;
  • 50 gram pinda's of cashewnoten;
  • peper en zout.

Bereiding:

klop de eieren los met de melk en voeg wat peper en zout toe.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de omelet in 1 tot 2 minuten goudbruin en gaar en laat de omelet op een bord glijden zodat je de volgende omelet kunt bakken.

Verhit in een wok of hapjespan wat olie.

Voeg de rode ui toe en de bami- of nasigroenten. Bak dit in 4 minuten beetgaar. Schep de kipreepjes erdoor en de tauge en bak nog 1 minuut mee.

Breng de groeten op smaak met sambal en een scheutje ketjap manis. 

Leg een omelet op ieder bord. Verdeel de groenten over de omeletten. Strooi wat pinda's of cashewnoten over de groenten en klap de omeletten vervolgens dubbel of rol ze op.

Eet smakelijk!

Je kunt zelf ook nog pindasaus erbij serveren. Die maak ik zelf altijd van pindakaas/ wat water, sambal, zoete chilisaus en ketjap.  

Dit is een heerlijke gezonde maaltijd met veel groenten en klaar in 20 minuutjes!